Cand vorbim de premixuri avem siguranta ca 90 % ne va iesi produsul, dar cu ce pret?
Cand cumperi un premix sau orice altceva, ameliorator ce ne imbunatateste faina sau aditivi stim ca vine cu riscuri si semne de intrebare pentru un maestru.
De ce s-a ajuns aici. Globalizarea, schimbarea climei și nenumarați factori au dus la pierderea calitații cerealelor, plantelor. Modificarea genetică nu sună bine, dar cică este un rău necesar pentru a avea roade și în situații de secetă sau diferite boli ale plantelor. Să nu mai vorbim de efectul principal al modificării, respectiv de dăunarea gravă asupra sănătății. Prin orice fel de modifcare al unei semințe pierdem esențialul de nutrienți care le avea în trecut. Deci atunci când nu mai simțim gustul adevarat al unei cereale, plante, al unui produs putem să ne gândim că dacă pot recolta o cantitate considerabilă, este clar că nu mai pot avea și nutrienți. Ceea ce ar fi primordial, nutrienții ce ne hranesc, nu roșiile turcești perfecte, frumoase, care se strică foarte greu, sau deloc.
*nota:
Desi toate retetele noastre au fost facute de nenumarate ori cu succes, sunt produse si vandute in cantitati mari in multe locatii din tara, noi totusi ne rezervam dreptul de a spune ca nu putem garanta ca produsele vor iesi la fel, din mai multe motive: calitatea ingredientelor diferita, utilajele, mediul locatiei, mofturile maielelor (da ati auzit bine, maiaua mai are si mofturi sau are zile in care este mai molesita) , pozele nu redau mereu realitatea din cauza camerelor cu care s-au facut.